Вижте на колко смело продположение попаднахме относно ранния брак.

Когато съпрузите са на възраст 18-23 години, най-често техният брак завършва с развод, твърдят данните от изследване на учени от University College London, публикувани в новия брой на British Medical Journal.

Сексолозите смятат, че основна причина за това е по-ниското ниво на сексуалност на младите "булки" на фона на неудържимата полова активност на младите "младоженци".

Според специалистите, сексуалността на жената достига своя пик на възраст 27-30 години. Тогава тя не просто се стреми да се занимава със секс, но е способна, както психологически, така и физиологично да получава максимално удоволствие от него.

Преди тази възраст женската чувственост е маса нереализирани сексуални фантазии, плаха възбуда от еротичните докосвания и ласки, фрагментно желание за сексуални контакти и в 75% от случаите не завършва с оргазъм, твърдят авторите на изследването.

Момичето на възраст 18-20 години само се опитва да бъде жена, но цялата гама от пълноценни сексуални усещания е все още недостъпна за нея.

Мъжът, точно обратното, достига пика на своята сексуалност на възраст 22-25 години.

Месеците, непосредствено след сватбата са съпроводени с подем на чувствеността за двамата партньори, но след това жената се връща към ниско по отношение на половата активност ниво на сексуално функциониране.

Психотерапевтите също смятат, че ниското ниво на сексуалност на младите жени е една от най-значителните причини за разводите на младите двойки, при които възрастта на съпрузите не надвишава 25 години.

Източник: zdrave.bg