Това е традиционно шотландско ястие, което се консумира най-често студено, гарнирано със салата или полято със специална марината.
Навремето яйцата по шотландски са били предпочитана храна за пикници и лов.
Днес те са част от менюто на много кетъринг фирми, създавайки вкусно настроение по партита и коктейли.
Яйцата по шотландски могат да се направят и с пъдпъдъчи яйца, за да бъдат още по-удобни и „бързи" за консумация.
Необходими продукти:
4 твърдо сварени яйца
500 гр. кайма
/можете да добавите към каймата и лук, чесън, настърган морков, както и да я подправите с кимион и мащерка/
смлян черен пипер на вкус
2 -3 с.л. галета или царевично брашно
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, обелете ги и ги оставете да се поохладят.
Подправете каймата на вкус. Увийте всяко яйце с кайма, поставете в намаслена тава и печете за 15 минути в предварително загрята фурна. Печете до златисто.