Учени от Университета в Монреал се захващат със задачата да открият мъже, които никога не са гледали порно - и удрят на камък.

Учените провеждат проучване, в което сравняват гледните точки на мъже на по 20 години, които никога не са имали досег до порнографията и на редовни потребители.

Но техният проект се проваля в самото начало, когато не успяват да намерят нито един мъж, който да не е гледал порно.

„Започнахме проучването си, търсейки мъже на по 20 години, които никога не са били консуматори на порнография", казва професор Саймън Люис Лажюнес. „Не можахме да открием нито един."

Въпреки че не осъществява първоначалната си цел, проучването все пак изследва подробно навиците на младите мъже, които консумират порно.

Професор Лажюнес интервюира 20 хетеросексуални студенти от мъжки пол, които гледат порно и установява, че средната възраст, на която мъжете са гледали порно за първи път, е 10 години.

Почти 100% от порното се набавя от интернет.

Необвързаните мъже гледат средно по 40 минути, 3 пъти в седмицата, докато обвързваните гледат по 1,7 пъти седмично за около 20 минути.

Проучването разкрива, че мъжете гледат порно, което свързват с техния собствен сексуален образ и бързо пренебрегват всеки материал, който намират за обиден или безвкусен.

Проф. Лажюнес твърди, че порнографията няма отрицателно отражение върху мъжката сексуалност:

„Нито един от подложилите се на изследването не страда от патологична сексуалност. Всъщност, всичките им сексуални навици и похвати са доста традиционни."

„Порнографията не е променила начина, по който възприемат жените или връзките си, които всички искат да бъдат колкото се може по-хармонични и по-удовлетворяващи", казва той.