Хрупкавата зелева салата се харесва на почти всички, дори и на децата.
През зимата тя е добра алтернатива на любимата ни зелена салата, която не е особено свежа и питателна през студените месеци.
Днес ви предлагаме една рецепта, която можете до приготвите, ако искате да впечатлите гостите си.
Внимавайте, обаче, тъй като в нея има ябълки, а за съжаление все още доста хора са скептични към идеята задено със салатката си да похапват и плодове.
За приготвянето й ще са ви необходими около 15 минути.
Необходими продукти за 6 порции:
Майонеза - 150 мл
Заквасена сметана, с 15% масленост - 4 супени лъжици
Горчица - 1 ч.л.
Оцет (бял) - 1 супена лъжица
Лимонов сок - 1 супена лъжица
Целина (корен) - 250 г
Зеле - 225 гр
Морков (настърган) - 1 бр.
Зелен лук - 1 връзка
Ябълки (червени) - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Смесете майонезата, сметаната, горчицата, оцета и лимоновия сок и добавете сол и черен пипер на вкус. Нарежете зеленчуците и ябълките и добавете към тях дресинга. Разбъркайте и сложете салатата в хладилника, за да се охлади, сервирайте я студена.