Първият музикален идол на България – Невена Цонева, успешно се е преборила с излишните килограми, близо 3 години преди да влезе в шоуто, признава самата тя в актуалния брой на сп. „Блясък”.

Певицата успяла да свали цели 13 кг. В началото тя започнала да гладува, след това започнала да запълва менюто си с 1-2 салати. Сега оценява този начин на хранене като грешка. От един момент нататък организмът й свикнал с лишенията и ефект вече нямало. Певицата сменила подхода и започнала да се храни по шест пъти на ден, като не приема повече от 2-3 шепи храна. Менюто й е много разнообразно и е комбинирано с поемането на много течности.

„Задължително сутрин и за следобедна закуска ям овесени ядки с прясно мляко и мед. Наблягам най-вече на млечните продукти като сирене, кисело и прясно мляко, кашкавал. Ако ям месо, внимавам да бъде филе, т.е. да няма тлъстини и, разбира се, наблягам на зеленчуците.” – описва предпочитанията си Невена.

Певицата не обичала да посещава фитнес залите, затова тя си е съставила програма от упражнения, които прави сама вкъщи 3 пъти седмично.

„Не пропускам нито един мускул, тренировката ми е с продължителност средно час – час и трийсет минути. Внимавам да не правя едни и същи упражнения всеки път. Може би най-много ми харесва да работя за горната част на тялото – бицепс, трицепс, рамо, гърди и гръб. Използвам две гирички по 2 кг.” – допълва Невена.