Автор
Ева Лъчезарова

Най-лесният начин да съблазните един мъж

Всяка дама прибягва до различни трикове, за да съблазни един мъж - дали ще бъде секси бельо, няколко думички или вкусна вечеря. Знаем, обаче че нищо не може да привлече мъжете така, както един хубам парфюм.

Коя миризма, обаче е най-привлекателна за мъжете? Изследвания, проведени преди няколко години, показват че на силния пол му действат най-много аромати, съдържащи феромони и афродизиаци. За наша изненада, обаче последните изследвания в тази област, показват, че на все повече мъже започват да се съблазняват от естествения аромат на жена.

Експертите направили един малко отблъскващ за нас експеримент - накарали жени, в различни периоди на менструалния си цикъл да спят с една и съща нощница в продължение на три дни. Мъже на възраст 18-23 г. били помолени за оценят миризмата на тази дреха. Учените регистрирали промяна в нивото на тестостерон в кръвта на тези представители на силния пол.

Най-силно се повлияли мъжете от миризмата на нощници на жени, които те са носели по време на овулация. Нивата на тестостерон се покачили значително, дори повече отколкото при феромоните.

По този начин учените заключили, че за един мъж няма нищо по-възбуждащо от естествения мирис на жена. Ако пък не смятате да се откажете да използвате парфюми, по-добре заложете на по-естествените аромати.