Не знаем за вас, но през седмицата ние си мечтаем почти всяка вечер само за едно – бърза, лесна, и същевременно вкусна, вечеря.
Да, салатите се броят, както и омлета, но през зимата у нас няма изобилие от зеленчуци с добър вкус, а и яйца всеки ден не звучи особено разнообразно.
Точно за това почти подскочихме до втория етаж на офиса с буен възглас, когато открихме няколко супер ефектни рецепти за вечеря, които стават за броени минути и изискват по-малко от 7 продукта, ако не броим подправките.
Първото ни предложение е с телешки стек и изисква минимални усилия.
Резултатът обаче е толкова впечатляващ, че дори гостите ви ще са приятно изненадани от него.
Ето и необходимите продукти за 6 порции:
6 телешки стека, около 110-120 грама всеки, предварително начукани до дебелина от около 2,5 сантиметра
1 чаена лъжичка масло
1 малка глава лук, нарязана на дребно
около 60 милилитра вода
2 супени лъжици сос Уорчестър
1 и ½ супена лъжица пресен лимонов сок
1 и ½ супена лъжица сухо шери
сол и пипер на вкус
2 супени лъжици ситно нарязан свеж магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте добре голям тиган с дебело незалепващо дъно до средно гореща температура.
Поръсете равномерно телешкото с малко сол и черен пипер.
Сложете месото в горещия съд и запечете за около 4 минути или докато е готово. Извадете и покрийте, за да запазите топлината.
В отделен съд стопете маслото на средно висока температура. Задушете лука за около 2 минути или докато омекне.
Добавете първо водата,а след това и останалите продукти, като бъркате постоянно. Намалете леко температурата и оставете да къкри около минута.
При поднасянето на телешките стекове полейте със соса (около 1 и ½ супена лъжица за всяко парче) и напръскайте със свежия магданоз.
Можете да гарнирате със зеленчуци по избор, ние лично пробвахме с аспержи и комбинацията е страхотна.
Всяка порция съдържа около 25 грама протеин, 9 грама мазнини и 3 грама въглехидрати.