В последно време диетата с лук стана една от най-популярните. Тя е елементарна, ефективна, подходяща за закуска, обяд и вечеря.

Тя се базира на неограничения прием на супа. Супата с лук е подходяща за хора, които страдат от сърце, но за хората с гастрит с повишена киселинност и язва е противопоказна.

Супата се приготвя от лук, зеле, червени чушки, домати и целина. Целината притъпява чувството на глад и притежава диуретично свойство. Останалите компоненти са с отрицателна калоричност и обуславят намаляването на теглото.

За една седмица човек може да отслабне с 4-8 килограма. Това е стрес за всеки организъм и затова тази диета не трябва да се спазва по-често от веднъж на половин година.

Тъй като е противопоказно да се яде само супа, диетата се допълва от други продукти, които трябва да възстановяват енергийните загуби. Тогава загубата на телесна маса възлиза на 3-5 килограма за една седмица.

Задължително всеки ден трябва да се изяждат 3 купи със супа – за закуска, обяд и вечеря. Супата е вкусна и притъпява чувството за глад.

Строго са забранени тестените, млечните изделия и алкохолът. Разрешена е употребата на минерална вода, слаб зелен или черен чай и слабо кафе, но без захар.


Източник: dieti.info