Този десерт винаги сме го свързвали с китайските ресторанти.
Дори ни се е случвало да сядаме в такова заведение, само и само, за да ометем два пържени сладоледа.
Колко тежко сме се чувствали след това, само можете да предполагате.
Намерихме лесна рецепта за това сладко вълшебство и нямаме търпение да я споделим с вас.
Необходими продукти:
500 гр. сладолед от кутия
2 яйца
1 пакет обикновени бисквити
1 с.л. прясно мляко
2 с.л. кокосови стърготини
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и кокосовите стърготини в блендер.
От сладоледа оформете топки, които сложете във фризера зо около час. Трябва да стегнат.
В купа разбийте 1 яйце с прясното мляко.
Извадете от фризера топките сладолед, оваляйте ги първо в разбитата яйчена смес, а след това и в бисквитите.
Отново върнете обработените топки във фризера, за да стегнат за около 30 минути.
След това ги оваляйте във второто разбито яйце.
В повечко силно сгорещено олио ги пуснете за по 2-3 секунди всяка. И готово.