Само при мисълта за кус-кус със захар и сирене, разните там физиологични процеси в устата заработват с пълна сила.
И призниваме, че все още не сме пречупили представата си за малките топчевца и все ги свързваме със закуската или десерта.
А от кус-кус се правят и прекрасни солени ястия и предястия.
Ето например, една лесна и засищата салата.
Необходими продукти:
225 гр. кус-кус
½ краставица
200 гр. чери домати
200 гр. сирене Фета
100 гр. черни маслини без костилки
сок от един лимон
1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
Начин на приготвяне:
Кус-кусът пригответе според указанията на опаковката.
След като изстине добре прибавете нарязани на кубчета краставицата и сиренето.
Добавете доматите, нарязани на половинки или четвъртини и маслините.
Салатата се поръсва с прясно нарязан босилек и лимонов сок. Разбърква се добре и се сервира.