Да си признаем, никога досега не сме правили соленки.
Сладки да, но солените им събратя все остават извън кулинарните ни подвизи.
Започнаха да ни липсват соленките от детството, така че ако не се хванем в ръце и не си ги забъркаме сами, едва ли ще се появят от нищото.
Необходими продукти:
250гр. сирене
250гр. кашкавал
250гр. маргарин
1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
брашно колкото поеме
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето и кашкавала и ги омесете с киселото мляко. В него сложете содата и маргарина.
Накрая се прибавете по малко брашно до получването на леко лепкаво меко тесто.
Оставете го да престои в хладилника за около 2 часа.
След това от него оформете малки топки, всяка от които разточете на тънко.
Полученото тестено кръгче нарежете на тригълни лентички (както торта на парчета).
От всяка триъгълна лентичка оформете кифличка, като започнете да я навивате от задния й край напред към заострената й част.
Кифличките наредете в тавичка, намажете с жълтък и отгоре поръсете с ким.