Новата фотосесия на фолк дивата Галена предизвика истински бум в българското Интернет пространство, затова решихме и ние да не останем безразлични към нея.

Фотосите са направени успоредно със заснемането на последния клип на Галена към песента „На две големи”. В него тя сменя седем визии, които са подготвени от стилиста Добромир Киряков. Добромир е работил за списания като ELLE, Мода и Мадам Фигаро, а отскоро се изявява и в предаването "Модерно” по bTV.

В момента той работи на свободна практика, а най-новото му начинание е сътрудничеството му с поп-фолк певици, за което той споделя пред колегите от ViewSofia: „За мен това е чудесно начинание, защото каквото и отношение да има всеки към този жанр или към тези момичета, това са едни от най-популярните лица на България. Модата може да влияе и върху техния бранш и имидж, а това е изключително важно, защото тези жени влияят най-много върху масовия вкус, особено на подрастващите. Ако започнат да изглеждат по по-адекватен начин, то и малките момиченца, които им подражават биха започнали да харесват други неща.”

Основните коментари към провокативните снимки гласят, че Галена копира Лейди Гага. Въпреки че можем да се съгласим с тези твърдения, по-скоро бихме се насочили към имена като Бионсе и Риана.

Убийствените ботуши, които присъстват във фотосесията на фолк изпълнителката, първо видяхме при Бионсе, но като боти. Обувките, които отпред напомнят пантофки на балерина, но имат неочакван завършек - страшно остър ток, бяха част от промоционалните снимки към албума й "I Am... Sasha Fierce".

Бялата рокля пък ни изглежда вдъхновена от Риана и бельото, което стана хит във Великобритания.

Рири, Бионсе и Галена имат и още нещо общо и то е екстравагантна рокля от есенната колекция на Версаче за 2009-та година. Риана я облече първа за провокативна фотосесия за септемврийския брой на Vogue Italia. Бионсе избра по-къса версия без презрамки на дрехата за изпълнението си на "If I were a boy" по време на тазгодишните награди "Грами", които бяха връчени в неделя вечерта. Стилистът на Галена пък е подбрал подобна концепция за представяне на роклята, както този на Риана - с аксесоар-ръкав.

Ето и сравнение между избора на трите певици и представянето на роклята в официалната фотосесия на Версаче:

Всички снимки от фотосесията на Галена можете да видите тук

Снимки Planeta.tv / Костадин Кръстев – Коко