Автор
Woman.bg

Меган Фокс и Робърт Патинсън с номинации за „Златни малинки”

Филмите "Трансформърс: Отмъщението на падналите" и "Земята на изгубените" получиха по седем номинации за антинаградите на Холивуд "Златни малинки", сред които за най-лош филм, най-лош режисьор и най-лош сценарий.

Звездата Меган Фокс беше номинирана за най-лоша актриса за ролята си във филма.

„Здрач”, по който светът полудя, също е номиниран за изненада на феновете си. Филмът попадна в категориите за най-лош римейк и сценарий. Робърт Патинсън пък е номиниран за най-лоша поддържаща мъжка роля. Той е номиниран, заедно с Кристен Стюарт и за най-лоша екранна двойка.

В надпреварата за актьорска издънка са Еди Мърфи с "Imagine That", Стив Мартин с "Розовата пантера 2", Джон Траволта със "Стари кучета" и тримата братя Джонас с документалния филм концерт "Джонас брадърс: 3D концертът".

При дамите конкуренцията за най-лоша актриса е между Сандра Бълок във "Всичко за Стив", Сара Джесика Паркър в "Къде покриха Морган?", певицата Бионсе в "Обсебена", Майли Сайръс в "Хана Монтана" и разбира се - Меган Фокс .

Номинациите "Златни малинки" се връчват от едноименната фондация в навечерието на раздаването на оскарите. Те се присъждат за най-слаби постижения в киното.

Носителите на отрицателния приз получават малинка, направена от пластмаса и боядисана със златна боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара.

Най-много награди "Златни малинки" в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун - цели 10, а е бил номиниран над 30 пъти.