Външният вид не е толкова важен, колкото може би си мислите. Онова, за което трябва да се тревожите са темпото на говорене и височината на гласа ви.

Оказва се, че начинът на говорене казва изключително много за личността и влияе на това как околните ви възприемат.

Всички ние разполагаме с еднакъв гласов инвентар, но го използваме по различен начин, за да открием своето индивидуално звучене.

Само като чуете гласа на някого може да си дадете сметка как се чувства той, дали е спокоен и весел или е разстроен и напрегнат.

Често не се замисляме върху това, което чуваме, но разбираме много повече от начинът, по който как хората казват нещо, отколкото от думите им.

Височина на гласа

Височината на гласа също влияе върху това как околните ви възприемат.

Ниските гласове са очевидно по-секси от високите.

Ако искате да минете за авторитетен и уверен човек не е уместно да говорите дрезгаво сякаш току-що сте станали от сън. Не биха ви взели на сериозно.

Интелигентният глас

Дълбок, звучен и дрезгав. Мъжете го намират за привлекателен, а жените си мечтаят да звучат по този начин. Ниският глас говори за увереност и богат интелект.

Темпото на говорене

Уверените хора имат склонност да говорят бавно, защото смятат, че околните искат и трябва да ги слушат.

Прекалено бързото говорене ви прави да изглеждате несигурни. Това е така, защото думите ви са неясни и хората остават с впечатлението, че сте неуверени в себе си и в онова, за което говорите.

Авторитарният глас

Човек, който говори бавно и спокойно най-често минава за твърде уверен по характер. Той е гласът на разума и често успява да наложи мнението си на останалите членове.

Диалектът

Знаете, че в България е налице невероятно разнообразие от диалекти.

С времето отношението ни към регионалните диалекти се промени и се научихме да уважаваме различията.

Някои от диалектите са много ритмични, докато други имат страхотен енергиен заряд и музикално звучене. Всеки реагира на тях по собствен начин и имат силно въздействие върху идентичността.

Ведрият глас

Мекият и ведър глас умее да предразполага всеки. Психолозите дори твърдят, че ако трябва да кажете лоша новина на някой, най-добре е да го направите с не много висок глас, спокойно и добронамерено. Това помага на околните да приемат по-лесно неприятната вест.