Не биха ни учудили всякакви неодобрителни реакции и коментари относно пролетната тенденцията в чорапите, за която предстои да поговорим.

В крайна сметка, високо опънати три-четвърти чорапи не са някаква обикновена и кой знае колко естетически издържана гледка.

И без „лолитски” или „ученически” сравнения на стила. Или се престрашаваш да излезеш с чорапите до коляното, или не.

Според нас в това няма нищо грозно, простовато или „селско”. Ако чорапите са добре подбрани като дължина, материя, цвят, съчетани правилно с останалата част от дрехите и съобразени с повода на обуване, дори могат да направят чудеса с визията.

Съгласни сме, че памучни чорапи пирстегнати с каишките на летните сандали идват малко в повече, но не за това ще говорим сега.

И така, ето някои основни правила при избора на подходящите дълги чорапки:

- Внимавайте с дължината им. Те трябва да са съобразени с форамата на тялото. Ако имате по-широки бедра, стегнатите и високи до над коляното чорапи ще ги подчертаят още повече. По-добре изпробвайте варианта с такива, дълги до под коляното.

- Ако искате да направите целите крака да изглеждат по-стройни и дълги изберете черни чорапи до над коляното, а отдолу задължително обуйте черен чорапогащник. Високите тъмни обувки, сливащи се с чорапите са най-доброто решение в случая.

- Ако сте нисички и слаби се насочете към високите до под коляното чорапи, които най-добре съчетайте с къси понталонки или пола (избягвайте карираните плесирани полички, за да не изглеждате като ученички).Подсилите удължаващия ефект на краката с чифт високи обувки.

- Не се страхувайте да експериментирате с различни цветове, защото те могат да разведрят цялата ви визия по твърде необикновен начин.