Умората тепърва предстои, особено след като й лепнем етикета „пролет“.

Краят на зимата обикновено е критичен период за тялото, лишено от слънце, и често – страдащо от липса на достатъчно количество витамини.

За някои от най-обичайните злосторни фактори, водещи след себе си изтощение, обаче дори не се замисляте.

Точно за това ние започнахме да ги изброяваме – за да сте подготвени. Ето и следващият:

Причина за умората: Денонощно сте на линия

Ако постоянно сте онлайн, това може да ви помогне да напреднете в работата, но може и да се отрази зле на личния ви живот.

Проучвания сочат, че жените, които постоянно отговарят на професионални e-mail-и и обаждания, независимо дали през уикендите или след работа, често се чувстват по-изморени и разсеяни през целия ден, от тези, които оставят работата в офиса.

Американският психолог Лари Кубиак твърди, че „това, да си достъпен по цял ден, кара тялото да е непрекъснато нащрек, и то произвежда повече хормони на стреса. ”

Постоянното напрежение от своя страна може да забави метаболизма и да разклати сериозно имунната система.

Решението

Ако не можете напълно да се откъснете от Мрежата след работа, оставете си време без никаква техника.

За вас е важно например да вечеряте със семейството си? Чудесно, тогава спрете компютъра, изключете звука на телефона си и, не, преносимите компютри на масата са абсолютно забранени.

Можете да уведомите колегите си, че ще проверите съобщенията си след определен час, когато децата вече са в леглото или след като сте отдъхнали за известно време.

Ако си направите график и свикнете с него, може да релаксирате, без да се притеснявате, че ще пропуснете нещо важно.

Освен всичко това, обещайте си да не поглеждате телефона или компютъра поне през един ден от уикенда.

Друг начин да намалите времето, прекарано в Интернет, е да подредите пощенската си кутия.

Британско проучване сочи, че някои хора губят цял час на ден в претърсване на писмата и смяна на различни задачи, защото пристигащите им съобщения не са добре организирани.

Започнете да изтривате тези, които не ви трябват, да отговаряте веднага на писма, когато това ще ви отнеме няколко минути, и да маркирате e-mail-ите, на които възнамерявате да отговорите по-късно.