Знаете, че трябва да внимавате с наситените мазнини и да приемате много зеленчуци и затова ядете на обед само салата. И въпреки това често ги овкусявате с какво ли не.

Миете зъбите си 2 пъти на ден, но по 2 седмици не ги почиствате с конец.

Правите гимнастика, но не вдигате тежести. Наскоро сте имали болки в корема, но сте се успокоили, че това е от газове и не е нещо сериозно.

Звучи твърде познато, нали? Тези “добри” навици обаче могат да разрушат здравето ви.

Винаги си поръчвате салата

Не се успокоявайте, че една купа с богата зелена салата е най-добрият избор от менюто в ресторанта. Заради добавките в нея тя се превръща в един калоричен бургер.

Обикновено такива салати се сервират с парчета пържено пиле, крутони и мазни сосове, сол и вредни овкусители. Откажете мазните добавки като сметана, сирена, крутони, парченца бекон и тежки сосове. Изберете айсберг салата, гарнирана с моркови и червено зеле.

Докато работите, слушате музика със слушалки

Пищят ли ви ушите след дълго слушане на музика от компютъра, вашия iPod или MP3 плейър. Проверете силата на звука. Постоянното излагане на над 85 децибела води до загуба на слуха. Ако някой, който седи до вас, също чува музиката, значи звукът е прекалено силен.

Кантарът у вас само събира прах

Ако искате да поддържате фигурата си и проверявате теглото си редовно, ще установите навреме излишните килограми. По-лесно ще ви бъде да свалите 1-2 килограма, отколкото 15.

Това не означава, че трябва да се мерите по няколко пъти на ден. Теглото може да варира всеки ден, дори всеки час.

Ако се опитвате да отслабнете, следете теглото си един път в месеца. Не се притеснявайте от наддаването с 2–2,5 килограма. Това е нормално вариране на теглото. Ако наддадете повече, трябва да вземете мерки.

Пренебрегвате слънцезащитните кремове

Известно е, че употребата на защитни кремове е важна за предпазване от изгаряния, бръчки и рак на кожата. Едно проучване показва обаче че 9 от 10 души се отнасят небрежно към защитата на кожата си.

Когато нанасяте лосиона или крема върху кожата, не пропускайте стъпалата, върховете на ушите, слепоочията и врата. За да намажете цялото си тяло, са необходими 30 грама крем.

Изстисквайте крема направо върху тялото си и го размазвайте с върховете на пръстите. Ако го изстискате върху дланите си, повечето от него ще остане по тях.

Очаквайте продължение.

Източник: health.bg