Продължение.

Кухня

За много хора кухнята е сърцето на един дом, а за тези които обичат да готвят, тя е истинска света обител.

Кухнята трябва да примамва и да повдига настроението, но в същото време тук често има неприятни и силни миризми. Това помещение трябва да бъде изпълнено с уют и свеж въздух.

За кухнята може да изберете източни ухания - иланг-иланг, пачули, розмарин. Тези ароматни масла се използват в много малки количества поради високата си концентрация.

За да изпълните кухнята със свеж аромат, можете да направите и нещо съвсем просто, като например да гледате в саксийка на перваза босилек или салвия. Тези растения ще изпълнят стаята с апетитно ухание и ще бъдат под ръка при приготвянето на обяда или вечерята.

Баня

Банята има всички основания да бъде наричана най-ароматното помещение в един дом. На практика всички съвременни козметични средства не само се грижат за кожата и косата, но и представляват идеални средства за аромотерапия. Ободряващите душ-гелове, отпускащата пяна за вана, морските соли с далечен екзотичен аромат, тропическите нотки в шампоаните - всички тези ухания изпълват по правило не голямото помещение.

Ето защо банята не се нуждае от специално и постоянно ароматизиране. Тук по-скоро трябва да се следи да се отстраняват навреме неприятните миризми.

Основното правило е чистота. Редовното измиване с дезинфектиращи препарати не позволява на бактериите да се размножават. Те обичат влажната среда и често се явяват основна причина за лошата миризма. Препоръчва се едновременно с почистването да се използват ароматизатори, които да неутрализират силната миризма на почистващите средства.

Източник: aromati.net