Ако трябва да сравним мъжете и жените по чувствителност на възприятията, то жените са тези, които държат първенството.

Те са царици на интуицията и манипулацията. Имат умението да усещат какъв е емоционалният климат в една стая по-бързо, отколкото мъжът успява да види хората в нея.

И ако жената си служи с набор от около 50 трикчета, с които да привлича силните половинки, то при мъжете в употреба влизат не повече от 20.

Сега ще си поговорим за онези малки и уж незначителни на пръв поглед особености в поведението на един мъж, по които ще разберете, че той наистина си пада по вас.

И така, ето някои от тях:

- Устните му леко се разтварят. Това е реакция на мъж, на когото онова, което вижда, му допада. Ноздрите му започват да се разширяват и да трептят.

Широко отворените очи, разширените ноздри и повдигнатите вежди, придават “отворено” изражение на цялото лице.
Той се опитва да привлече вниманието ти към себе си.

- Други започват да правят палячовщини, като например да се смеят гръмогласно или да разказват глуповати вицове (така че да ги чуят възможно повече хора). А за жонглирането с чашки за уиски или захарчета няма нужда да говорим. Така мъжът се опитва да изпъкне сред останалите и да те впечатли. Друг начин да го направи е да стои отделно от групата, за да го забележиш.

- Оправянето на ревера или ризата при мъжа е равносилно на облизването на устните при жената. С това той сякаш се опитва да ти каже: “Искам да изглеждам добре за теб”.

- Той разрошва или приглажда косата си. Кое от двете ще избере, зависи от това каква прическа носи и как изглежда по-секси. Мъжете правят този жест съвсем несъзнателно и в повечето случаи не си дават сметка за това.

- Веждите му стоят едва забележимо повдигнати, докато говори с вас. Леко учуденото въпросително изражение на мъжкото лице е ясен знак, че сте го заинтригували.