Всички, които обичат ябълкови сладкиши, но съвестта и кантарът ги възпират да си ги хапват на воля, молим да четат по-надолу.

Предлагаме ви рецепта за сладък ябълков пай, приготвен без брашно, а само с 50 гр. галета.

Неочаквано вкусно изкушение. Горещо го препоръчваме.

Необходими продукти:

500 гр. ябълки
2 яйца
50 гр. галета
50 гр. захар
50 гр. орехи
канела

Начин на приготвяне:

Жълтъците и белтъците разбийте поотделно. Белтъците се разбиват на сняг.

Обелете, почистете и нарежете на кубчета ябълките.

Прибавете им захарта, разбитите жълтъци, галетата, орехите, канелата. Към така разбърканата смес прибавете разбитите белтъци.

Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете за около 20-25 мин, на 190 С.

По желание можете да добавите кокос и малко стафидки.