Всички, които обичат ябълкови сладкиши, но съвестта и кантарът ги възпират да си ги хапват на воля, молим да четат по-надолу.
Предлагаме ви рецепта за сладък ябълков пай, приготвен без брашно, а само с 50 гр. галета.
Неочаквано вкусно изкушение. Горещо го препоръчваме.
Необходими продукти:
500 гр. ябълки
2 яйца
50 гр. галета
50 гр. захар
50 гр. орехи
канела
Начин на приготвяне:
Жълтъците и белтъците разбийте поотделно. Белтъците се разбиват на сняг.
Обелете, почистете и нарежете на кубчета ябълките.
Прибавете им захарта, разбитите жълтъци, галетата, орехите, канелата. Към така разбърканата смес прибавете разбитите белтъци.
Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете за около 20-25 мин, на 190 С.
По желание можете да добавите кокос и малко стафидки.