През изминалата година британката Хана Бърдж стана едно от най-младите момичета, които са използвали ботокс - само на 15 г.

Тя е вече с една година по-голяма и съвсем наскоро се подложи на втора такава процедура.

Както знаем, ботоксът блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчква кожата, която се намира отгоре.

Вероятно няма да се учудите като ви кажем коя е майката на момичето - тя се казва Сара Бърдж, по известна като „Жената Барби”.

Сара държи световния рекорд за най-много пластични операции (над 100) и е похарчила над половин милион лири за естетични интервенции.

Тя сама инжектира токсина в лицето на дъщеря си, като използва половината от дозата, която прилага върху себе си.

Преди да се подложи на процедурата Хана посетила няколко интернет форума, в които момичета на нейната възраст признавали, че също са си слагали ботокс, освен това всички в нейното училище искали да се подложат на подобна интервенция.

Хана споделя още, че на челото и около устата си имала няколко линии, които никак не й допадали, освен това не искала да изглежда като грозна старица, когато стане на 25 г.

Както знаем, по условие първите бръчки и бразди започват да се появяват към 25-годишна възраст, а след 30 г. започват да се забелязват и първите мимически бръчки. Лекарите препоръчват на процедура с ботокс да се подлагат пациенти над 30-годишна възраст.

„Очарована съм, че Хана беше открита с мен за това, че иска да използва ботокс, по-добре така, отколкото да го направи зад гърба ми” – споделя гордата майка.

„Знам, че някои родители ще бъдат ужасени от мнението ми, но аз просто исках да предпазя дъщеря си от шарлатани. Освен това би било доста лицемерно от моя страна да й забраня да си прави естетични интервенции, като имате предвид на колко подобни процедури съм се подложила аз самата. Смятам, че родителите трябва да взимат голямо участие в живота на своите деца” – допълва тя.

В България като че ли най-драстичното нещо, за което сме чували в такъв аспект е, че младите момичета искат като подарък за абитуриентския си бал нов бюст, кое от двете е по-лошо и дали е безопасно да се подлагаш на подобни пластични процедури от толкова крехка възраст? Оставяме коментарите на вас.

Сара преди да се превърне в "Жената Барби"