Приятното за окото лице не е толкова вродено, колкото придобито качество. Все пак, не всяка жена се ражда с перфектни черти на лицето.

Ако искате да изглеждате добре, не трябва и за миг да забравяте, че трябва да се грижите за външния си вид. Концентрирайте усилията си най-вече върху кожата на лицето, но преди това я изучете добре.

Кожата на всички хора има своя собствена специфика. Тя се разделя на суха, мазна, нормална и смесена. Преди да се отдадете на грижи за лицето си, посетете козметик или дерматолог, който да определи какъв е типът на вашата кожа.

Но това може да направите и сами в къщи с помощта на пръстите си.

С върховете на пръстите си натистете силно кожата на лицето си, точно върху скулите.

Ако следата от натиска не изчезне веднага, това означава, че кожата ви е суха, не е еластична и имате нужда от мазни подхранващи кремове.

С малко огледалце, което предварително е добре измито и подсушено, докоснете носа, челото и бузите си. Ако върху огледалото остават следи, това означава, че имате мазна кожа.

Тази проверка може да бъде направена и с помощта на хартиена салфетка два часа след измиване на лицето. Ако леко натиснете с тъпата страна на молива, докато чертаете линия от челото през бузата до брадичката, ще откриете дали кожата ви е чувствителна.

Ако остане забележима червена линия, това означава, че кожата ви е много чувствителна и има нужда от специални рижи и щадящи козметични средства. След като веднъж прецените каква точно е кожата ви, можете лесно да се грижите за нея.

Източник: еzine.bg