На тазгодишната церемония по връчването на наградите Оскар определено имаше изненади.

Като започнем от там, че "Аватар" не успя да обере всички награди, които му предричаха. Един от най-впечатляващите филми на десетилетието, разбира се, отнесе признанието за „Най-добри специални ефекти”, но някак измежду пръстите му се изплъзна наградата за „Най-добър филм”.

Очакваше се, че режисьор на Оскарите ще бъде Джеймс Камерън, но режисьорката Катрин Бигелоу, чиято иракска военна драма "Войната е опиат" бе избрана за най-доброто попадение на годината, измести създателя на „Титаник” и „Аватар”.

Най-големият шок дойде за Сандра Бълок, която до последно не успя да дойде на себе си, след като взе Оскар за „Най-добра актриса” във филма „Сляпата страна”.

Джеф Бриджес взе отличие за „Най-добър актьор” за изпълнението си в „Лудо сърце” и докато се качваше на сцената, за да приеме наградата си, камерите се фокусираха върху тъжното лице на един от големите наши лични фаворити Морган Фриймън.

Любимката ни от вчера – косматата Моуник, спечели Оскар за „Най-добра поддържаща женска роля”.

Така накратко се развива събитията вчера, а сега ще хвърлим един любопитен поглед върху най-добре облечените звезди на вечерта на Оскарите.

Една от най-забележителните дами на вечерта беше Деми Мур, благодарение на изключителното попадение от луксозния дрешник на Versace.

Чудехме се кой най-накрая ще облече прословутата лилава рокля на Givenchy от котюр колекцията им за Пролет 2010. Щастливката се оказа Зое Салдана.

Носителката на Оскар Сандра Бълок също изненада с приятно блестяща визия и тъмно розови устни. Нейната рокля е дело на Marchesa.

Пенелопе Круз е както винаги семпла, красива и умерена. Тя се появи с рокля на Donna Karan и бижута на Chopard.

Една от най-изящните дами на вечерта беше Дженифър Лопез, която заслепи присъстващите с изключителна рокля на Armani Prive.

Малката американска сензация Майли Сайръс направи доста добро попадение с рокля в цвят шампанско на Jenny Packham.

Няма как да не харесаме нежната сатенена осанка на Сара Джесика Паркър, която се появи в рокля от котюр колекцията за Пролет 2010 на Chanel.

Почти бяхме забравили, че Камерън Диаз може да изглежда толкова зашеметяващо. За тазгодишната церемония тя се постара да заблести в типичен стар холивудски стил в рокля на Oscar de la Renta.