Необходими продукти:
1 готов блат
200 гр. орехи
1 кутия локум
1/2 кутия лимонови резанки
За крема:
700 мл. прясно мляко
7-8 с.л. захар
4 с.л. брашно
3 жълтъка
1 с.л. какао
За глазурата:
3 белтъка
200 гр. захар
1/2 ч.л. оцет.
Начи на приготвяне:
Готовия блат се издълбава. Онази част от блата, която сте извадили се накъсва на хапки, към нея се прибавя дребно нарязания локум, резанките, смлените или счукани орехи и по желание стафиди. Прибавя се топлия крем и се обърква всичко добре.
Пълни се тортата. Отгоре се намазва глазура от разбитите на сняг белтъци, захар и оцет и се украсява с шоколадови пръчици или настърган шоколад.