Необходими продукти:
2 скилидки чесън /ситно счукан/
½ ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. закнасена сметана
3 с.л. кисело мляко
350 гр. зелен фасул, бланширан и нарязан на едро
4 големи марули /1 зелена салата/
2 средни краставици, нарязани на фини лентички
4 с.л. пресен лук
Начин на приготвяне:
Разбийте на мек крем сметаната с киселото мляко и овкусете по желание /сол, черен пипер/.
Сложете зеления фасул в съд с вряща вода и го оставете да поври на отворен похлупак, докато омекне /около 6 минутки/.
Отцедете го и го охладете в купа със студена вода за около 3 минути и го отцедете отново.
На дъното на подходящ съд разпръснете накъсни листа от маруля или зелена салата, отгоре фасула и накрая нарязаните краставички.
Овкусете с черен пипер, посипете със сметановия дресинг и отгоре поръсете със ситно нарязания зелен лук.
Пригответе си ако искате чесноват паста и лимонов дресинг за още по-вкусна салата.
В една купичка смесете лимоновия сок с малко сол, а в друга счукания чесън със сол.