Той все още не е толкова популярен фотограф, колкото Марио Тестино, Стивън Клайн или Тери Ричардсън, но според мнозина наблюдатели има всички данни дори да ги задмине някой ден.

Той се казва Енрике Буено, но, откакто снима, нарича себе си MiLo800.

Роден е в най-големия град в провинция Чихуахуа, Мексико, и е на 32.

Открива таланта си случайно и само преди 2 години, но вече има няколко успешни проекта зад гърба си, както и модни и рекламни фотосесии, които впечатляват с интересни идеи и различен поглед.

Преди известно време се съгласи да ни разкаже повече за себе си и, между многото си ангажименти, намери време да ни пише от далечно Мексико.

Трудно ни беше да си представим детството на Енрике, но се оказа, че той е израснал в съвсем обикновено семейство.

Родителите му били много млади, когато се родил, за това една от бабите му се грижела за него.

Когато навършил 10, се преместил при майка си и баща си, а по-късно помагал в отглеждането на по-малките си трима братя и сестри.

Днес има свое собствено семейство – жена му Лилиана, за която казва, че винаги го подкрепя, както и 3-годишния му син Леонардо.

Именно Лео зарежда с ентусиазъм и идеи баща си, особено ще се отнася до снимките му.

„Неговата невинност и спонтанност буквално ме убиват всеки път, щом реша да го снимам. С порасналите модели просто не е същото”, обяснява Енрике.

И разказва, че с фотография започнал да се занимава случайно.

Има бакалавърска степен по Бизнес администрация и работи успешно в тази област, докато кризата, разразила се в САЩ през 2008-а, не засяга и Мексико – това го оставя без работа.

Тогава започва да снима, за да се пребори със стреса. „Любимото ми бягство”, както пояснява той.

Скоро след това осъзнава, че всъщност има невероятен талант, който се превръща в непреодолима страст. Никога не е взимал уроци, нито е посещавал курсове – фотографията се оказва призвание.

След като получава окуражителни оценки от околните, тотално се отдава на снимачното изкуство.

Започва да снима статични обекти и природата и скоро инициира проектът FASHIONATURE, който се радва на грандиозен успех.

Той представлява кадри на професионални модели, заснети сред природата, а идеята е да се покаже на младите хора, че грижата за околната среда зависи от всички.

Сега MiLo800 работи с няколко от най-серизоните модни списания в Мексико. Сподели, че в момента преговаря и с най-голямата модна агенция в родината си, и се надява, че изходът от това ще бъде изключително положителен.

„Искам да снимам в Ню Йорк и Лондон, обожавам градовете, ърбън-пространствата. Никога не съм бил в Европа, но се надявам скоро да я посетя.

Ако последното ми начинание се осъществи, определено ще имам повече възможности и свобода да реализирам идеите си, при това в различни кътчета на света.

А и много бих искал да снимам Меган Фокс, обожавам начина, по който тя позира. Много е секси и в същото време има нещо наивно в нея, нещо по детски чисто”, продължава разказа си Енрике.

MiLo800 се надява в бъдеще да експериментира повече с голи тела пред обектива. "Все още не съм се впускал в проекти с еротичен подтекст, но имам идеи в тази насока. Провокативният елемент в този жанр е едновременно примамлив и страшен - лесно можеш да стъпиш встрани и да прецакаш цялата си концепция или да направиш нещо наистина запомнящо се. Но има време, не бързам."

Интересното в снимките на мексиканеца е, че в тях винаги се усеща движение - едно невидимо напрежение, което присъства във всеки кадър, независимо дали обектите в него са статични или не.

Убедени сме, че най-доброто от Енрике предстои да видим. И само времето ще покаже дали той ще успее да сбъдне мечтата си да има собствена рекламна агенция, ориентирана към печатната реклама.

А ето и още няколко снимки от него: