Жените, които имат високо ниво на хормона естроген, са по-склонни да флиртуват или да имат извънбрачна връзка.

Това е заключението на учени от Университета в Тексас, които описват подобно поведение като "опортюнистична серийна моногамия”.

Такива жени са склонни често да сменят партньорите си, защото постоянно търсят по-парещи страсти и по-силни удоволствия.

Учените са изследвали в най-големи подробности нивото на естрогена при 52 жени, на възраст между 17 и 30 години, които не използват противозачатъчни.

Те били помолени да определят дали се намират за привлекателни и секси в сравнение с другите жени, дали са удовлетворени от сегашния си партньор и дали са склонни да опитат неангажиращ секс с непознати.

Оказало се, че жените с повишено ниво на естроген смятат себе си за красиви и много по-привлекателни в сравнение с останалите жени.

Според наблюденията тези жени се обличат и по-провокативно и придават по-голямо значение на външния си вид, в сравнение с онези които имат по-ниско ниво на естроген.

Оказва се в крайна сметка, че ако имате неудържима нужда от флирт, секс или друга палава тръпка, едва ли някога ще се научите да се въздържате. Все пак, срещу природата не можете да вървите.