Почистването... Има ли изобщо някой, който наистина иска да прекарва времето си, изпълнявайки тази досадна домакинска работа?

Вероятно не, но е едно необходимо зло, ако искате в дома ви да няма прах и мръсотия. Добрата новина е, че трябва да правите само няколко неща всяка седмица, за да поддържате дома си чист и подреден.

Ето кои са те:

Бърсане на прах

Защо е важно? Тази задача, колкото и да е досадна, ще ви помогне да подобрите качеството на въздуха в дома си и да премахнете частичките, които могат да предизвикат алергии.

Съоръжения, които да ви помогнат: В много магазини се продават кърпи, които са специално обработени, за да привличат и задържат частиците прах. Това не само ще направи бърсането на прах по-бързо, но и ще ви подсигури, че частиците прах няма да се разлетят във въздуха в дома ви.

Почистване на банята

Защо е важно? Използваме баните всеки ден. Много от микробите, които сваляме от себе си, полепват по повърхностите, които докосваме. Единственият начин да се отървем от тях е като почистваме хубаво мивките, тоалетните и ваните в дома си.

Съоръжения, които да ви помогнат: Повечето универсални препарати помагат за ускоряването на процеса. Тъй като са подходящи за различни повърхности, можете лесно да почистите банята без да се налага да използвате различни продукти.

Миене на чиниите

Защо е важно? Въпреки че може би ви се иска да ги оставите за по-удобно време, отървете се от тях възможно най-бързо. Мръсните чинии са прекрасен развъдник на токсични микроби като E. Coli.

Съоръжения, които да ви помогнат: Безброй нови продукти се появяват на пазара, за да ускорят процеса по миене на чиниите. Някои от тях включват твърди гъбички и ароматен сапун за съдове (за да ви помогне да се отпуснете, докато чистите след вечеря).

Чистене с прахосмукачка

Защо е важно? Чистенето с прахосмукачка е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да поддържате дома си чист от мръсотия и прах.


Съоръжения, които да ви помогнат: Една добра прахосмукачка е задължителна. Не много скъпите, но надеждни модели са най-добрият избор. Потърсете модели с по-мощен въздушен поток и системи за филтрация.

Почистване на хладилника

Защо е важно? Неизядените и най-пресните продукти издържат максимум 7 дни в хладилника. Ако ги оставите по-дълго, ще имате хладилник, пълен с вонящи, плесенясали и пълни с бактерии продукти.

Съоръжения, които да ви помогнат: Всяка вечер преди да си легнете правете преглед на това, което е в хладилника. Ако мислите, че нещо скоро ще се развали, го преместете в предната част, за да може или да бъде изядено, или изхвърлено. По този начин ограничавате количеството храна, която безпричинно се изхвърля, и поддържате хладилника си чист от неприятно миришеща и пълна с микроби храна.

Източник: tiabg.com