Автор
Woman.bg

Тази вечер започва първият по рода си Big Brother

Тази вечер започва първият по рода си в световен мащаб семеен Big Brother.

Според Endemol, лицензодател на Big Brother, ако този експеримент има успех, то той би могъл да промени посоката, в която се развиват риалити форматите по света. Дали това ще се случи можем само да гадаем.

Като цяло продуцентите разкриват, че целта им в новия сезон е да намерят формулата на семейното щастие. Според статистиката 80 процента от българските семейства признават, че не са щастливи. В 40 на сто от българските семейства има случаи на домашно насилие, броят на разводите у нас е скочил двойно през 2008 година, 38% одобряват възпитанието с шамари. България е на първо място в Европа по изоставени деца до 3 годишна възраст.

Затова и според създателите на Big Brother той няма да бъде само риалити шоу, но и социологическо и психологическо проуване.

Ето и кои са ключовите елементи в шоуто:

Скаути

На база много предварителни анализи, социологически проучвания, фокус групи продуцентите на Big Brother Family са имали предварително определени типажи, които са търсили. Със задачата по намирането на най-характерните или най-различни са натоварени т.нар. „скаути”. Те са убеждавали желаните участници да влязат в къщата, да покажат своето семейство, да споделят своето щастие или проблем с други двойки. Скаутите са влизали в домовете, живели са сред тези хора и са анализирали тяхното поведение. Търсени са интересни, крайни форми на семейства. Всяко от участващите семейства крие зад себе си повече от една тайна, която ще се разкрие в предаването.

Номинации

За първи път в историята на Big Brother зрителите ще могат да участват в номинациите. Нарочени за изгонване ще бъдат цели семейства, но гласуването ще бъде отделно за всеки член от семейството. Семейства ще бъдат номинирани всеки понеделник, а събралите най-отрицателен зрителски вот ще напускат къщата в четвъртък.

Мисии

Забавни, психологически и физически мисии ще трябва да изпълняват семействата в къщата. Чрез тях зрителите ще определят как различните типове семейства се справят със задачите. С мисиите ще си проличи поведението на двойките в криза, ще изпъкнат нещата, които ги сплотяват и разединяват. Децата в къщата няма да участват в мисиите.

Заплати


Социалният сезон на Big Brother има за цел да изследва и финансовите навици на българските семейства. Пет типа семейства според финансовия им статус участват в предаването. Всяко от тях ще получава заплата, която ще може да харчи в магазина, ресторанта и фризьорския салон. След първоначалното разделение на 5 типа според финансовия статус, продуцентите са разделили семействата по друг начин: богати, заможни, средна класа и под средната класа. Всеки месец те ще получават заплатите си Ники Кънчев.

Външните хора

Всяко семейство е свързано с външни хора, които оказват влияние върху най-интимните семейни взаимоотношени. Какви са тези хора, все още не се знае, но стана ясно, че на някакъв етап от предаването те също ще влязат в къщата.

Водещите

Ники Кънчев – Big Brother Family

Лайфовете в Big Brother Family ще бъдат два пъти седмично – в понеделник и четвъртък.


Обичайното за формата коментарно предаване „Голямата уста” ще бъде заместено от двама мъже наполовина. Иван и Андрей ще коментират най-интересните теми от Big Brother Family във вечерното си шоу. Неизлъчени кадри, любопитни гости, скандални коментари и първите интервюта на изгонените съквартиранти ще видите само във „Вечерното шоу на Иван и Андрей”.

Началото на първия лайф от шоуто е днес от 20:00 часа.