Автор
Ева Лъчезарова

Как да изгорите повече калории докато ходите?

Ако тичането не ви е по силите или пък се изморявате бързо и предпочитате движението ви да се изразява в ходене, имаме за вас няколко съвета, които ще ви помогнат да изгорите повече калории.

1. Движете ръцете си – за известно време дръжте лактите си под ъгъл 90 градуса и движете ръцете си при всяка стъпка. Това ще ви помогне да изгорите с 15% повече калории.

2. Наложете си темпо – докато ходите замислете се над това дали не можете да увеличите малко темпото си без това да ви измори твърде бързо, ако успеете и тренирате всеки ден, това ще увеличи значително общия брой на калориите, които сте изгорили. Най-лесно можете да разберете това, ако използвате хронометър.

3. Променяйте стъпките си – това ще ви помогне не само да се преборите със скуката, но и ще позволи на мускулите ви да работят по различен начин, което ще ги направи по-силни и ще ви помогне да изгорите повече калории.

Ходете на петите си, на възглавничките на краката си, правете широки стъпки, пристъпвайте встрани, ако е възможно ходете по диагонал, вдигайте високо колената си. Вероятно ще изглеждате малко смешно, но пък съвсем успешно можете да изпълните тези съвети докато разхождате детето или кучето си.

4. Слизайте и изкачвайте стълби – всички знаем колко е полезно това, но рядко го правим и предпочитаме асансьорите. Напомняме ви, че както при тичането, изкачването на стълби прави по-силни и по-тренирани бедрата, прасците и дупето ви.