Струва ни се, че да правиш бижута съвсем не е лесна работа.

Те трябва да носят индивидуално послание за всеки и в същото време да бъдат достатъчно универсални, за да отговорят на повече вкусове.

Да, заплетена история. Точно за това ужасно ни хареса последната идея на италианския бижутер Антонио Бен Кимол – The Patriot (Патриотът).

На пръв поглед става дума за съвсем обикновена значка, но всъщност това е аксесоар, който може да бъде сложен върху всяка дреха, шапка, чифт обувки, ръкавици, чанта или каквото още ви хрумне.

Антонио, който е известен със семплия си, но ефектен и провокативен дизайн на бижута, всъщност предлага абсолютен еко-детайл, който ще се хареса и на най-върлите природозащитници.

Аксесоарите в патриотичната му колекция са изработени от рециклирани материали – кожа и метал. Всеки от тях е произведен ръчно от член на екипа му, превръщайки се в своеобразен флаг на създателя си.

Бен Кимол пояснява, че е оставил пълна свобода на своите сътрудници – те сами са избрали цветовете на кожата, формата, както и на металните капси, с които са я свързали в украшение.

Дизайнерът е доволен, че по този начин е видял в нова светлина хората, с които работи постоянно. Креативността им го кара да превърне всяка значка-патриот в уникално творение със свой собствен сериен номер като част от лимитирана колекция бижута.

Антонио от 5 години работи и живее в слънчева Барселона, където за въображението има достатъчно простор и това си личи от неговите реализирани до момента проекти.