Бившият любимец на всички тинейджърки по света – Рики Мартин най-после сложи край на спекулациите около сексуалната си ориентация.

Изпълнителят на Livin' La Vida Loca публикува на личния си сайт следното съобщение „Горд съм да призная, че съм един щастлив хомосексуалист. Благословен съм да бъда такъв какъвто съм”.

Рики, който винаги е избягвал въпросите относно сексуалната си ориентация, споделя че това, което го е подтикнало да я признае е вдъхновението му да напише своя автобиография. Другата причина е раждането на неговите близнаци, през 2008 г., което бе забулено в пълна мистерия.

„В продължение на много години имаше само едно място, на което чувствах истинските си емоции и бях безстрашен и това беше сцената. В този момент чувствам същата свобода, която обикновено чувствам пред публика и без съмнение трябва да споделя това чувство” - пише певецът.

„Много хора ми казваха, че не е важно и не си заслужава и че всичко, за което съм работил толкова много години, ще рухне, както и че мнозина по света не са готови да приемат истината за мен, реалността в която живея и какъв съм по природа. Тъй като това са много близки до мен хора, аз реших да продължа живота си без да споделям със света цялата истина за себе си. Тогава си позволих да бъда обзет от страх и несигурност”.

„Ако днес някой ме попита: „Рики, от какво се страхуваш?” бих отговорил: от кръвта, която тече по улиците на страните, в които има войни ... от заробването на деца, от тероризма ... от цинизма на хората, които имат власт, от лошото интерпретиране на вярата”.

"А страх от истината за мен? Въобще нямам такъв.Точно обратното, тя ме изпълва със сила и кураж. А това е точно нещото, от което се нужда, сега след като съм баща на две красиви момченца, които са изпълнени със светлина и които ме учат на нови неща всеки ден.

Източник: HotNews.bg