С бурното развитие на консуматорското общество, модата се превърна в бързо менящ се поток от тенденции, който, освен всичко, става все по-обхватен и неудържим.

На всяка жена се случва да се изправи пред проблема „пълен гардероб и нищо актуално за сезона”, но разразилата се криза малко успокои топката в това отношение.

Така дизайнерите направиха лек обратен завой към миналото, което позволява на всяка от нас да експериментира, актуализирайки някои доста стари свои придобивки.

Има обаче класически съставки за перфектна визия, които винаги могат да намерят място в гардероба ви. В подходяща комбинация те се превръщат в попадения, без значение от колко време са ваше притежание.

Преброихме до 10 и ви показваме първите 5:

Малка черна рокля

Челното място в десятката се държи от тази легендарна дреха, получила приза „Непреходна ценност”.

Всяка истинска жена трябва да има поне една малка черна рокля, защото тя може да се облича много пъти, без да омръзне. Съчетаването й с други дрехи и аксесоари в повечето случаи дава стилен резултат, при това всеки път.

Когато си избирате такава рокля се насочете към по-изчистените модели, без много декорации и бродерии, за да бъде роклята наистина универсална и винаги да е в крак с времето.

Класическа бяла риза

Това е дреха, която се съчетава перфектно с много други и за най-разнообразни поводи. Можете да я носите с дънки, пола тип молив, любимите ви къси панталони и дори с официален костюм или върху рокля.

Тренч

Класическа връхна дреха, която стои добре на всяка фигура и вкарва нотка на изисканост в облеклото ви, независимо с какво е съчетана.

Неутрални цветове като черно, бежово и тъмно-синьо могат да се комбинират всеки ден по различен начин, всичко зависи от настроението ви.

Дънки

Всяка жена се нуждае от най-малко 1 чифт, но да открие най-подходящите за своята фигура не е лесна работа.

Слим-дънките определено подхождат най-вече на слаби мацки, но класически модел с прави или леко разкроени надолу крачоли би лепнал на всеки чифт крака.

Изчистена тениска

Гардеробът на едно момиче е немислим без черна или бяла тениска, съвсем обикновена на пръв поглед.

Тя успява да участва във все възможни комбинации – както по-ежедневни, така и изцяло строги и делови.

Когато я избирате обаче е важно да уцелите типа деколте, което ви отива.