Бременността се смята за вълшебен период от живота на всяка жена, но е съпроводена с някои неразположения и проблеми, за които трябва да сте предупредени.

Ето и втората порция:

Обилно бяло течение

Това е съвсем в реда на нещата, но ако бялото течение е с различен цвят, мирис и консистенция е добре да се консултирате с лекар.

Кървене на венците

Този проблем отново се дължи на хормоналните изменения в организма на бременната жена. Кървенето на венците често настъпва още в самото начало на 9-те месеца и продължава до самия й край.

Използвайте по-мека четка за зъби, конец за почистването им, а има и специална паста за бременни. Честото миене на зъбите ще предотварти вероятността от попадането на бактерии в устаната кухина и развиването на възпаление.

Кожни проблеми

По време на бременността се увеличава мастната секреция, което води до появата на акне. Има специална козметика за бременни, която ще ви помогне да се справите с този проблем.

И не пропускайте да почиствате лицето си сутрини и вечер. Не е изключено да получите и различна пигментация на кожата, която ще изчезне след края на бременността.

Болезнени гърди

Още в самото начало на бременността гърдите осезателно нарастват, което е свързано с бъдещото кърмене. Те стават доста по-чувствителни от обикновено и дори болезнени поради повишените количества на естроген и прогестерон.

Ареолите на гърдите потъмняват и също се уголемяват. Има специални поддържащи сутиени за бременни, които са задължителни, особено ако спортувате. Носете ги колкото е възможно по-често, дори през нощта, и така ще облекчите неприятното болезнено усещане.

Стрии

Те се появяват най-често в областта на корема, бедрата и дупето поради рязкото разтягане на кожата като резултат от напредването на бременността.

За да предотвратите появата им или за да ги заличите поне малко е добре по време на 9-те месеца да се мажете 1-2 пъти дневно със специални кремове против стрии за бременни.

Отоци

Задържането на течности в организма през периода на бременността е причина за образуването на отоци по лицето, глезените, ръцете. Подуването на глезените е резултат и от увеличения натиск върху краката с увеличаването на теглото.

За да предотвратите тези неудобства, избягвайте носенето на неудобни и високи обувки, прекаленото стоене на слънце и консумацията на сол. А докато си почивате, дръжте нависоко краката си, например върху възглавница.

Разширени вени

Те обикновено се появяват по краката и корема и са резултат, подобно на отоците, от увеличеното тегло на тялото.

Носенето на специални еластични чорапи ще ви помогне да се справите с разширените вени. Старайте се да се движите повече и да избягвате дългото стоене на едно място.

Гъбична инфекция

Хормоналните промени и обилното бяло течение по време на бременността водят и до кандидоза (гъбична инфекция) .

Източник: rozali.com