Умоляваме всички почитатели на класическата визия, феновете на модните тенденции, както и поддръжниците на ексцентричния стрийт-стил да не гледат следващите снимки, особено ако са със слаби сърца.

Предстои една френетична британска фиеста, която може да накара и най-дръзките сред вас да извърнат поглед.

В малкото британско селце Ейнтрий, което се намира близо до Ливърпул, още от 19 век се провеждат конни надбягвания, а с годините те привличат пъстро множество от хора.

Отдавна тук се организира и Денят на дамите, когато всички гостенки се обличат максимално пищно и тържествено.

Е, това се случи и тази година, за да покаже за пореден път, че Ливърпул не е Лондон и, че местният стил не подлежи на копиране. Нито на коментиране.

Представете си всички нюанси на дъгата, смесени по всевъзможни начини, забележителни шапки, наподобяващи скулптури, тежък грим и още по-тежки прически... да продължаваме ли?

Всъщност можем – пайети, пера, камъни, верижки, цветя, ресни, волани, карета, райета, точки и всичко това може да се вмести дори само в един тоалет.

Не трябва да се подминава и вечната британска страст – изкуствения тен. Бледите момичета изведнъж се превръщат в оранжеви моркови, обиколили предишната седмица поне по 5 козметични салона и соларни студия, за да постигнат този почти калифорнийски вид.

Най-приятната част е, че състезанията започват в петък и продължават през целия уикенд, тъй че има доста материал за разглеждане.

Ние този път няма да изказваме мнение, а ще ви оставим да разгледате сами схващането на дамите от Ливърпул за стил.

А в галерията има още - ето тук.