Вероятно не обръщаш внимание на мъжкия глас, но той в повечето случаи ти действа на подсъзнателно ниво.

Това са открили екип учени от престижни университети в Калифорния и Пенсилвания, осъществили мащабно проучване за влиянието на мъжкия глас в различни ситуации.

Доброволците били поставени при различни условия, но след импровизирана любовна среща учените установили, че гласът им наистина влияе върху жените, при това доста силно.

Оказало се, че мъжете с плътни, дебели гласове са най-привлекателни за нежния пол. Те имали повече партньорки от останалите, чийто говор бил писклив или по-изразителен.

Освен това равното, монотонно говорене внушава на мацките усещането, че срещу тях стои уверен и независим мъж. Обикновено това им действа предизвикателно и ги привлича като магнит.

Точно такъв тип мъже са холивудските легенди Клинт Истууд и Джордж Клуни, които не са типичните мъжаги, но равномерният им говор ги прави особено чаровни за дамите.

Специалистите поясняват, че говоренето без много интонационни акценти действа подчинително на жените. Точно за това представителите на силния пол с такива гласове печелят вниманието им доста по-успешно от останалите.

Тънкият глас пък кара дамите да усещат агресия и неспокойство у отсрещната страна, а това рядко им действа възбуждащо. А честите промени в интонацията подсъзнателно внушават непостоянство и липса на контрол.