Автор
Ева Лъчезарова

Как гаджето ви „помага” да качите килограми

Все по-трудно ли ви е да закопчавате горното копче на дънките си?

Е, затова вина вероятно има половинката ви. Ако той обича да си угажда, да хапва, да пийва алкохол или да готви, прекараното с него време определено ще има ефект върху хранителния ви режим.

Ето няколко неща, за които да бъдете нащрек:

1. Носи ви (или купува за себе си) сладки изкушения.

Както знаем метаболизмът на мъжете е по-бърз от нашия и при тях не е чак толкова наложително да спазват строги диети. Затова и те често си угаждат с различни сладки калорийни бомби. Разбира се, няма по-хубаво нещо от това да се насладиш на някой прекрасен сладкиш с любимия си. Затова нашият съвет е да прескачате десертите по принцип и да им се наслаждавате, когато сте заедно с любимия си.

2. Той обича да си пийва твърд алкохол или коктейли.


Ако половинката ви обича да си пийва, понякога е трудно да удържите на изкушението. Наистина е добре, човек да се отпуска от време на време, но когато това се превърне в навик може сериозна да навреди на теглото ви. Затова най-добре се ограничете с чаша вино или джин с тоник.

3. Неговата представа за хапване е пица или баничка.

Много мъже залагат на бързото хапване, просто защото за тях готвенето е загуба на време. Много е лесно и вие да се подведете и да се пуснете по течението на тестото... По-добре отделете няколко вечери през седмицата и покажете на половинката си, че по-хубаво от домашно приготвената храна няма.