БГ Радио почете Милена Славова като роден вдъхновител

Миналата вечер БГ Радио раздаде своите годишни музикални награди за 2010 година на „водна“ церемония в зала 1 на НДК.

Най-много отличия отнесе Миро, който ще представи България на Евровизия. По този повод той не беше в София на награждаването, но беше записал благодарствени клипчета за 3-те си приза: за най-добър изпълнител, за най-добра песен за „Умираме с любов“ и за най-добър клип за същата песен.

Изпълнителка на годината стана Деси Добрева, която пребори конкуренцията на Белослава, Галя, Мария Илиева и Маги Джанаварова.

За най-добър дует бе признат съвместният проект на Мария Илиева и Кийт Томпсън „Truly”, а група на годината станаха Deep zone project, които надделяха над D2, Мастило, Акага и Те.

Текстът на "Оставяш следи" на Графа бе признат като най-добър текст на родната сцена, а сред българските албуми на годината бе отличен "Като нея" на група Те.

Маги Джанаварова бе наградена за дебют на годината, въпреки че за признанието имаше достойна конкуренция в лицето на Рут, както и на Поли Генова, Дамян Попов и B.O.Y.A.N.

Водното шоу на БГ Радио бе водено от Вики Терзийска от Мастило и от Любо, които предаваха на живо от огромна мида.

На сцената пък наистина имаше солидно количество вода, което в определени моменти опръска доста от гостите.

На церемонията своето завръщане на сцена направиха дует Авеню с едноименния си нов проект.

Но истинският любимец на публиката се оказа Милена Славова, провъзгласена за БГ Вдъхновител. Само колоритната изпълнителка, която отново не изневери на провокативния си стил, успя да вдигне цялата зала на крака и да я накара да пее. Подкрепиха я Фънки и Денис Ризов, които се раздадоха в изпълнението на култовото парче "Ха-ха".

Естествено, Милена пя на живо, за разлика от повечето изпълнители, които бяха на сцената преди нея.

Мария Илиева, която все повече заприличва на българската Бионсе, но само в тяло, и шоколадовия Кийт Томпсън определено не звучаха на ниво. Всъщност трябва да признаем, че за първи път виждаме родната певица толкова статична на сцената.

Това впечатление остана въпреки масовото присъствие на танцуващи русалки и пластични момченца наоколо, които се гмуркаха в импровизирания басейн на сцената и пръскаха водни капки наоколо.

Представянето на „групата на годината“ преди това беше доста по-живо, но никак не ни убеди, че формацията, начело с Йоана Дарк, наистина заслужава спечеления приз.

Още по-ранното изпълнение на Орлин Павлов също не демонстрира гласовите възможности на изпълнителя, който напоследък опита изяви на дансинга, като жури и дори като телевизионен водещ.

Романтичният дует Орлин Горанов-Марияна Попова, както и колаборацията между Ирина Флорин и група Остава звучаха доста по-добре, а въвеждащото изпълнение на Графа и Акага не само беше на живо, но определено подейства на публиката.

Парчето, написано специално за БГ Радио, се нарича „Песен за събуждане“ и имаше страхотен ефект в зала 1.

Galia също се изяви на сцената с внушителн хореография към своята песен, но за съжаление препратките към Мадона и други поп-величия леко вгорчиха впечатлението от пърформанса. Определено очаквахме повече оригиналност от Галка...