Джерард Бътлър ни е любим още от премиерата на 300, където изглеждаше супер атлетичен и секси.

Точно за това от седмици чакахме да видим снимки от лофт апартамента му в Манхатън, Ню Йорк.

Жилището, което е с площ от около 300 квадратни метра, се намира на последните 2 етажа на фабрика, превърната в склад.

То е обзаведено доста пищно, но в добрия смисъл на думата – масивни мебели, интересни декорации и много кристални полилеи.

Интериорът на лофта е дело на архитекта Александър Горлин и на Елвис Рестайно, който работи като филмов дизайнер. Целият проект по реставрирането и преаранжирането на пространството е отнел почти 4 години.

Идеята на дуото била да аранжира дома така, че той да носи любимата атмосфера на Джерард – микс от пътуванията му в Европа, най-емоционалните му спомени от Южна Америка и дори дребни препратки към най-предпочитаното от него кафене в Голямата ябълка.

Част от жилището е украсено с помощта на декупажна техника, а на много места стените са изкуствено състарени.

Мебелировката е в класически ретро стил, а навсякъде в апартамента има барокови елементи – дебели завеси със старинни принтове, орнаменти от сурово дърво, каменни колони и други. Дори кухнята е изцяло в този стил.

Най-интимното място за Джерард, което създава и еклектика в дома му, е домашният му киносалон. Специално оборудване осигурява качествена картина и перфектен звук.

Трапезарията и всекидневната на Бътлър са едно огромно общо помещение, което прелива плавно от едното към другото.

За съжаление Джерард не е пуснал камери в спалните помещения и гардероба си, които, според запознати, заемат единия етаж от апартамента. Надяваме се следващия път да надникнем и там.