Американски учени успели да докажат пряка зависимост между успехът на изпити на студенти и … сексуалните пози, които те практикуват често.

В експеримента участвали 23 двойки студенти, които в продължение на месец правили секс според указанията на специалисти-сексолози. В резултат от това, при тях рязко се повишила успеваемостта на изпити.

През следващия месец те правили секс по обичайния за себе си начин и резултатите им се върнали към началните си нива.

Оказва се, че съществуват секс пози, които значително увеличават кръвообращението в мозъка, кото по този начин му въздействат благоприятно.

Ето и няколко примера за пози, които увеличават паметта, концентрацията, съсредоточеността и въображението:

За нея:

Кучешката – Жената се е подпряла на колене и лакти, а главата й е наклонена надолу. Партньорът й е отзад. Тази поза повишава прилива на кръв към мозъка, освен това стимулира участъците от него, които отговарят за паметта.

Поза „Колело” – Жената лежи по гръб и със вдигнати крака обгръща кръста на партньора си. Напрежението на краката в областта на бедрата стимулира кръвообращението в раменния пояс и главата.

За него:

Поза „Ездач” - Мъжът лежи по гръб, а главата му е повдигната. Партньорката му се отпуска върху пениса му като едновременно с това сгъва краката си в коленете и ги дърпа напред. При тази поза партньорката може да „върти” половия член на мъжа. По този начин тя въздейства на корена на пениса му и стимулира нервните окончания, които се намират там. Това от своя страна води до изпращането на мощни сигнали към хипокампуса- "складът на паметта".

Поза „Ездач 2” - Мъжът лежи със стиснати крака, а партньорката му е върху него с дупе към корема му. Движенията на бедрата на жената стимулират допълнително област, която действа благоприятно на зрителните нерви, нервните окончания и на хипофизата.