Имаме си една единствена любимка, когато стане въпрос за кулинарни изкушения и тя се казва Йоана.

Млада, чаровна и сладка, тя е вече доста познато лице от телевизионния ефир, поне за онези, които се интересуват от магии в кухнята.

Искаме да публикуваме един вълшебен неин десерт.

По-вкусна и добра рецепта за пролетен десерт днес не намерихме.

Пригответе си:

600 мл. бадемово мляко (или кокосово, или краве прясно мляко)
60 гр. кафява захар
щипка сол
200 гр. марокански кускус
1 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора
½ чаена лъжица смлян кардамом
1 супена лъжица розова вода
100 гр. смлени сурови бадеми
60 гр. смлян суров шамфъстък
150 гр. сушени кайсии, нарязани на ситно

Ето и как да си го приготвите:

В тенджера се смесват млякото, солта и захарта. Слагат се на умерен огън, разбъркват се периодично докато захарта се разтопи и млякото започне да завира.

Когато заври се добавя кускусът, лимоновата кора и кардамомът.

Тенджерата се покрива с капак и сместа се оставя да поври 1 минута. Котлонът се изключва и тенджерата се оставя на него за още 4-5 минути докато течността се абсорбира от кускуса.

Пудингът се разрохква с вилица. Към него се добавят розовата вода, ядките и сушените кайсии. Разбърква се добре.

Разпределя се в 4 десертни чаши или купи и се сервира топъл или със стайна температура.

Източник: kulinarno-joana.com