Чантата е аксесоар, който може както да създаде, така и да разруши визията ви.

Сигурно не сте се замисляли, но формата, големината и цветът на дамската ви чанта могат да скрият или откроят всички недостатъци и предимства на фигурата.

Ето и нашите съвети, за това как да подберете най-подходящата чанта, според някои особености на тялото.

Голям бюст

Дамите с голям бюст и едри рамене трябва да избягват чанти с дебели къси дръжки, които стигат до малко под гърдите. Избирайки чанта с дълги дръжки ще успеете оптически да издължите фигурата си и да изглеждате по-стройни.

Според талията и ханша

Ако нямате добре изразена талия, имате коремче или широк ханш, най-добре се насочете към модели, които няма да привличат вниманието към тези зони. Избягвайте чанти със светли, ярки цветове или такива с много детайли и „джуфки” по тях.

В случай, че имате тънка талия, малка чанта с дълги дръжки, която можете да носите през рамо, е страхотно решение за вас.

Според краката

Жени с дълги и слаби крака „се съчетават” перфектно с чанти с дълги дръжки. Това прави силуета още по-фин и строен.

За всички останали дами препоръчваме класически тип чанти – не много големи и със средна дължина дръжки.

Според телосложението

Едрите дами, както на ръст, така и на килограми, трябва да избягват да носят мънички чантички, защото с тях ще изглеждат още по-едри.

Ако все пак искате някоя вечер да излезете с чантичка без дръжки, изберете по-голяма, с повече орнаменти и цвят.

Миньончета, които искат да изглеждат по-високи е добре да подберат модела първо по цвят. Чантата ви винаги трябва да върви в цветова хармония с облеклото.

Освен това, трябва да са с по-дълги дръжки. Избягвайте и прекалено големите чанти тип пазарски, защото с тях ще изглеждате съвсем дребни.