Бисквитеното руло е един от любимите десерти от детството на много хора.
И ние гордо влизаме в това число, носейки спомени за съботните утрини, когато топяхме в мляко кръгли чаени бисквити и така допринасяхме за приготвянето на домашното руло.
От години не сме хапвали от сладкото вълшебно десертче и в чест на днешното застудяване, и вероятното пребиваване вечерта у дома, ще се изкушим с една лесна и вкусна рецепта.
Необходими продукти:
1 ½ пак. кръгли чаени бисквити
1 купчка прясно мляко
шипков мармалад
100гр. краве масло
1 ½ к.ч. натрошени орехи
3 с.л. пудра захар
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Намажете бисквитите от едната страна с хубав слой мармалад, като преди това за мъничко сте потопили всяка от тях в прясното мляко. Слепете бисквитите една за друга.
Разбийте маслото с пудрата захар и ванилията и с получения маслен крем намажете бисквитеното руло.
Поръсете със счуканите орехи, увийте рулото във фолио и го сложете да стяга в хладилника за няколко часа.