Днес сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина отговаря на първия въпрос в новата ни рубрика "Секс уроци".

Ето го и него:

"Защо понякога приятелят ми не успява да свърши докато го правим?"

от bibi

Има няколко причини, от които зависи свършването при мъжете.

На първо място е емоционалното състояние. Само когато партньорът ви е максимално отпуснат и ви има доверие, може да свърши лесно. Понякога, ако мъжът е много уморен или има проблеми в работата си, т.е. мисли по време на секс за подобни неща, достигането до кулминационния момент в секса става по-трудно. Това се дължи на физиологични причини: мъжете или се разсейват със странични мисли, или получават удоволствие и свършват (за разлика от жени, които могат да правят двете неща едновременно).

На второ място, еякулацията зависи от размера на члена и размера на вагина. Важно е главичка на члена да се опира в най-тясната част на вагината на жената (в горната част на вагината или в стената й). Затова е препоръчително при мъже, които имат проблем със свършването или да вкарат члена си само в началото на вагината, или половинката им да им направи орален секс (фелацио), като при това стиска с пръсти горната част на главичка на члена.

Третият вариант е аналният секс, защото анусът е по-тесен от вагината и това дава възможност на партньора да свърши по-лесно. Доста висок процент от мъжете свършват само при орален или анален секс. Така че, не само при вашия приятел съществува този проблем.

Четвърто - физическа причина: студено му е, не му е комфортно мястото, на което правите секс, болен е и пр.

Петата причина - алкохолът: при пиене на повече от 200 гр. твърд алкохол мъжете свършват по- рудно.

Попитайте партньора си, какво можете да направите, за да му помогнете да свърши по-лесно. Отворената комуникация в леглото е най-добрият начин, за да изградите доверие помежду си, а това дава повече удоволствие и на двамата ви.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук