Светът на ароматите е тайнствен и необятен, но всяка жена знае, че ако управлява поне малка част от него, придобива една особена власт над околните, и особено над мъжете.

Изборът на парфюм често е ритуал, който изисква сериозно внимание, специално отношение и много търпение.

Благоуханията в шишенца са много повече от ароматна течност. Правилно подбрани, те могат да се превърнат в стилен женски подпис.

Големите ценители сред представителите на силния пол дори могат да предскажат настроението на любимата си според аромата, който се носи около нея.

Трябва да признаем, че нашите фаворити в селекцията на парфюми са експертите от Salon Olfactiv, които отново впечатляват с новото си попълнение Creed.

Брандът, чиято история започва още в далечната 1760 г. В Лондон, се движи от 7 поколения парфюмеристи с уникален нюх и вече е своеобразна философия в света на европейската аристокрация и световния елит.

Всъщност селекцията от аромати, които вече се предлагат у нас, е направена лично от последния наследник на империята Creed – Ъруин Крийд.

Ъруин, който асистира на баща си – сегашният управител на компанията Оливър Хенри Крийд, е подбрал общо 12 парфюма. Всеки от тях е със собствен характер, зареден с емоции и специално място в историята на ароматния бранд.

В селекцията присъства и едно от най-популярните благоухания на Creed – Fleurs de Bulgarie.

То е създадено за кралица Виктория още в далечната 1845 г. и съчетава най-висококачествените български рози.

Изискан израз на елегантност и вечна красота, този аромат е идеалният избор за жена, която очаква от света нищо по-малко от най-доброто. Първоначалното доминиращо ухание е бергамот, в сърцевината се усеща българската роза, а базата е дъх на амброва инфузия и мускус.

Virgin Island Water от 2007-ма улавя в себе си тропически аромати, носени от ветровете от канала Сър Франсис Дрейк, близо до остров Джинджър на Карибите.

На първо вдишване се усеща пъстър екзотичен микс от аромата на есенция от вътрешността на ядки от кокосов орех, лайм от Антилите, бял бергамот и мандарина от Сицилия.

В сърцето на парфюма са уханията на хибискус, джинджифил, иланг-иланг и индийски жасмин, а в основата му – захарна тръстика и бял ром от Антилите и мускус от Тонкин.

Всички останали аромати можете да откриете на рафтовете в Salon Olfactiv, а експертите там ще ви помогнат да изберете най-доброто за себе си.