Нали знаете клишето: Крушата не пада по-далеч от дървото? Е, ако имате хлапета, които са наследили необузданата ви влюбчивост във велурените обувки или непреодолимата ви страст към винтидж облеклата, определено знаете за какво става дума.

Децата също обожават да се обличат добре, а вкусът им може да се развие лесно с правилните насоки от мама.

За да ви дадем идеи по темата, ще започнем да ви запознаваме с някои специализирани брандове за детски дрехи, които заслужават внимание.

За сега започваме с Servane Barrau Designs и Ouch. Първата марка е с адрес в Канада, но нейният дизайнер, Серван Баро, е родена в Париж.

Серван обожава модата от 50-те и неслучайно я пренася в наши дни, и то – върху малчуганите. Очила с дебели рамки и красиви ленти за глава, широки панталони и разкроени поли са само част от предложенията й за лятото.

Дизайнерката работи само с естествени материи и набляга на комбинацията червено-синьо-бяло за предстоящия летен сезон.

Австралийският бранд Ouch е основан от Дона Шнайдер в Мелбърн през 2003-а. Дизайнерката набляга на креативността и удобството при изработването на моделите, като не пропуска да обръща внимание на детайлите.

Освен дрехи, Дона предлага на своите клиенти плетени одеала и играчки, шалове, пижами и гумени ботуши с весели принтове.

За съжаление и двете марки дрехи не се предлагат у нас, но част от колекциите могат да се поръчат по интернет.