В Американската индустрия за бельо се разрази лют скандал.

Преди месец компанията Lane Bryant, която е производител на дрехи за закръглени дами, обвини телевизионните гиганти ABC и Fox, че са цензурирали тяхна реклама.

„ABC и Fox решиха да вземат решението вместо вас, затова какво дава смисъл на понятието красота, като цензурираха нашата нова реклама” – се казваше в изявлението на компанията.

Според тях ABC ги ограничили значително, след като отказали да пуснат техния рекламен спот по време на шоуто "Dancing with the Stars". От Fox пък го преработили три пъти, преди да го пуснат в телевизионния сегмент на „American Idol”.

Lane Bryant твърдят, че тяхната реклама не е по-предизвикателна и по-неприлична от тази на Victoria's Secret, която била излъчена без притеснение от двата телевизионни канала. „Разликата е само в размера на моделите”, уточняват от компанията.

ABC и Fox заявиха, че не са проявили дискриминация към Lane Bryant и компанията просто търси безплатна реклама.

Ето ги и двете реклами за сравнение:

Историята обаче не свършва тук. Lane Bryant пуснаха в официалния си блог клипче-пародия на реклама на Victoria's Secret. В него главна роля играе скелет по бельо, който, гледайки се в огледалото, споделя „перфектен сутиен направен за перфектни жени, като мен”.

Този път коментарът на представителите на фирмата е, че са пуснали клипчето, тъй като много от техните поддръжнички са изразили мнението, че „човек трябва да уважава красотата във всичките й размери”. Защо тогава те пародират слабите модели, остава тайна за нас.