Няколко съвета, които ще ви помогнат отново да възвърнете свежия си вид и да посрещнете пролетта с искрящ поглед.

Разделете се завинаги с потъмнелите клепачи, сенките под очите и мътния поглед.

- Опитайте се да включите в менюто си разнообразна храна. Най-важните витамини за здравословния тен на лицето ви са А, В и С, както и минералите желязо и цинк.

Неправилното и еднообразно хранене може да причини потъмняване на клепачите.

- Ако не приемате вода в достатъчно голямо количество, областта на очите е първата част от тялото, на която дехидратирането се отразява.

- Екстрактът от краставица е основната съставка на повечето хидратиращи кремове. Като естествен източник на антиоксиданти този зеленчук върши прекрасна работа за възвръщането на здравия вид на кожата.

Поставете по едно резенче от него на всеки клепач и стойте така най-малко 15 минути. Друг вариант е да пасирате краставицата и да я наложите директно на очите.

- Комбинацията от розова вода и лимонов сок също имат избелващ ефект. В малък съд смесете по няколко капки лимон и розова вода и оставете субстанцията да престои 2-3 минути. После натопете парче памук, изцедете го и го поставете на клепачите за 4-5 минути. След това не изплаквайте.

- Втриването на бадемово масло в проблемната област върши чудеса. Разтворете няколко капки от него в малко вода и намажете тъмните места. За постигането на по-бърз резултат е препоръчително да извършвате тази процедура преди лягане, за да може маслото да действа цяла нощ.