Не бъдете буквалистки – фитнесът не се изчерпва с досадни и монотонни упражнения с тежести и на уреди, които няма как да смените повече от 3 пъти.

Всъщност има доста забавни начини да поддържате перфектна форма, а нововъведенията са доста разнообразни. Ето и следващото:

Каране на VRX-колело

Това е един „upgrade” на добре познатия спининг, но в комбинация с… видео игра.

Карането на колело из града понякога е по-опасно, отколкото си струва, а класовете по спининг малко или много омръзват.

Велоергометърът в залата или у дома пък не натоварва достатъчно и игнорира горната част на тялото.

Чисто новата мания, наречена VRX-каране е нещо съвсем различно – въртите педалите на статичен уред, но екран пред вас ви води през различни трасета с непредсказуема трудност.

Това е един съвсем нов симулатор, който предлага възможността да карате в планината, през неравности, или на улица с различни препятствия наоколо.

Освен това дръжките за ръцете са подвижни, така че вече могат да се включат повече мускули от горната част на тялото, а това увеличава изгарянето на калории с 55%.

Груповите занимания се водят от инструктор, но специалното Х-колело може да се ползва и у дома, тъй като е снабдено с доста разнообразни програми на натоварване.

Според фитнес специалисти с тази система при средно интензивни занимания изгаряте между 400 и 500 калории само за 30 минути, което е доста сериозен показател.

Системата е дело на американската компания Trixter и вече е достъпна в Европа. Ние се надяваме да можем да я тестваме скоро и у нас.