Както всяка година и това лято ще скъси дължината на дрехите до минимум. Освен традиционните мини поли и рокли, сега на власт са шортите и късите панталонки.

За да показвате спокойно краката си, ще ви дадем няколко насоки как те да изглеждат прекрасни на показ.

Гладки и стегнати

За фитнес-средствата за разкрасяване ще говорим на друго място. Сега става дума за стягащи козметични продукти и за такива, които се борят с целулита.

От собствен опит знаем, че в повечето случаи тези продукти не дават особени резултати. Истината обаче е някъде по средата – помагат, но на определен тип жени. Това зависи от много неща, така че не ви остава друго, освен да пробвате, ако имате желание за това.

Ел Макферсън, Кейт Мос и Наоми Кембъл се кълнат в крем, в който основни съставки са растителен колаген и протеини. Според тях той заглажда, повдига и тонизира дупето и бедрата, ако се втрива с масажиращи движения редовно.

Не малко жени, пробвали продукта, твърдят, че той намалява с до 4 сантиметра обиколките на горещите места и с до 60% заличава стриите.

Камерън Диаз пък ползва лосион, който намалява целулита с до 47%, при това – светкавично след нанасяне.

Е, ако искате трайни и сигурни резултати, най-добре пробвайте специализирани козметични и неоперативни процедури, както и специални масажи.

Без косъмчета

В скандинавските страни и северозападна Германия на жените не им пука за окосмяването, но ние тук сме по-суетни в това отношение.

Традиционните методи за премахване на власинките по кожата са ви добре известни, а вече има и безболезнен начини за трайното им отстраняване – фотоепилация. С нея обаче трябва да започнете още през зимата, за да се радвате на добър ефект – той се появява след най-малко 3 месеца.

Добрият стар епилатор, класическата вече кола-маска и епилиращите кремове са лесно достъпни и бързи начини за обезкосмяване навсякъде и по всяко време.

Тен

Още е рано да се радвате на шоколадови крачета, но винаги можете да ги потъмните изкуствено. Обикновено това ги прави по-слаби и секси.

Ние лично сме негативно настроени към солариумите, въпреки че познаваме доста техни фенове. Но във Великобритания например, където тъмният цвят на кожата е мания, са луди по тях.

Там дори има студиа, където професионално могат да ви нанесат потъмняващи продукти, които да правят фигурата ви по-издължена и слаба, а кльощавите крака – по-релефни.

Това става чрез нанасяне на различни нюанси козметика – по-тъмен цвят в областта на глезените удължава краката, а върху бедрата може да ги направи по-слаби или по-релефни.